site-logo

Köpvillkor

ALLMÄNNA VILLKOR


Olgas Hus tillämpar både Konsumentköpslagen och Distansavtalslagen.
För att genomföra en beställning måste kund vara myndig ( 18år ). Med kund avses en fysisk person.

BESTÄLLNING


Beställning av Olgas Hus produkter kan endast göras via www.olgashus.se. Samtliga beställningar besvaras via mail där kunden erhåller en skriftlig orderbekräftelse. Beställningen är bindande först då kunden har fått orderbekräftelsen. Skulle kunden inte få någon bekräftelse går det bra att höra av sig på mail till kund@olgashus.se. Vänta upp till 24 timmar på orderbekräftelsen.

Alla beställningar där orderbekräftelse erhålls är bindande. Om du råkar göra en beställning av misstag är det viktigt att du kontaktar oss så snabbt som möjligt på kund@olgashus.se. Olgashus.se förbehåller sig också rätten att neka kund köp.

Om en vara inte finns på lager kontaktar vi dig. När vi sedan får den restnoterade varan skickar vi den omedelbart. Om du inte vill ha den restnoterade varan går det bra att kontakta oss på kund@olgashus.se. Om Olgas Hus inte kan leverera en produkt som är betald så återbetalas kunden inom 30 dagar.

PRISER


Alla priser på Olgashus.se anges i svenska kronor.
Priserna är inklusive moms som ligger på 25%.
Olgashus.se reserverar sig för momshöjningar och andra prisförändringar.

Olgashus.se tar 59- i fraktavgift inom hela Sverige.

BETALNING


Vi samarbetar med Billmate som erbjuder:
Billmate Handla nu – Betala först efter leverans
Billmate Delbetalning
Billdmate Kortköp
Läs mer om Billmates köpvillkor längre ner.

LEVERANSTID


Vi skickar ordrar 2 gånger i veckan. Det innebär oftast leverans inom 4 dagar. Om leveransen av någon anledning blir försenad kontaktar vi kunden så fort som möjligt. Olgas Hus kan inte hållas ansvarig att leverera slutsåld eller utgången produkt. Då återbetalas istället kunden inom 30 dagar.

LEVERANSFÖRSENING


Om leveransförsening av någon anledning uppstår kommer vi att kontakta dig. Givetvis kommer vi att göra allt vi kan för att leverera din beställning så snabbt som möjligt. Du som kund har dock rätt att häva köp vid leveransförsening.

Det kan uppstå situationer som gör det omöjligt för oss att fullfölja en beställning, exempelvis om våra leverantörer inte kan leverera sina varor till oss. Olgas Hus förbehåller sig rätten att friskriva sig från ersättning till kund vid sådana situationer eller vid leveransförsening. Om kunden har betalt en vara som inte kan levereras, återbetalas kund inom 30 dagar.
OBS! Vi ersätter inte brev och paket som Postnord slarvar bort.


FRAKT


Vi tar 59- i fraktavgift inom Sverige.

ÖPPET KÖP / ÅNGERRÄTT


Fri retur i butikerna i Jönköping & Gränna!

Självklart skall du vara nöjd med din beställning. Ibland händer det att varan tex inte passar eller varan inte uppnår det du förväntade dig. Då får du självklart returnera, vi följer distansavtalslagen där du har 14 dagar ångerfrist. Varan får då ej vara använd och den skall returneras med originalförpackningar och emballage. Returfraktkostnad står kunden för själv.
Vår hanteringsprocess efter mottagandet av retur är normalt 3-5 arbetsdagar, vid högbelastning kan det ibland ta några dagar längre. Observera att Olgashus.se har enligt lag 30 dagar på sig att fullfölja en återbetalning vid retur/reklamation.

Retur som sker till kort som står utställda på banker utomlands sker med den aktuella dagens valutakurs. Differens kan då uppstå men det är tyvärr inget vi kan påverka.

Hur du gör
Maila till oss på kund@olgashus.se i ämnesraden skriver du Retur samt ditt ordernummer.
Ex ”Retur 1234567”
Skriv ett kort meddelande till oss om varför du returnerar så vi kan bli bättre på det vi gör.

Skicka även med kontonummer för återbetalning direktbetalning till bankkonto.
Har du betalt med Billmate, returnerar vi betalningen genom dem.

Skicka din retur till:
Olgas Hus / Amanda Bergman ( OBS! Viktigt med båda namnen på paketet. )
Klostergatan 33
553 35 Jönköping

Bra att veta
Skicka gärna i samma kartong/påse du fick leveransen i, annars packa in så väl du kan! Skor skall returneras med sin originalkartong samt paketeras in i skyddande ytterembalage. Du ansvarar för paketet tills vi fått det. En retur tar ca 3-5 arbetsdagar att genomföra.

REKLAMATION


Olgas Hus tillämpar Kosumentköpslagen vid reklamationer. Därmed åtar vi oss att byta ut felaktiga eller trasiga produkter utan extra kostnad. Skulle Olgas Hus inte kunna ersätta kunden med en ny likadan vara, så får kunden rabatt/pengar tillbaka, detta genom överenskommelse mellan Olgas Hus och kunden.
Om du erhåller ett paket från post/fraktbolag som har synliga fraktskador så ska du reklamera detta till Postnord direkt på utlämningsstället. Du ska också be dem skicka tillbaka paket till Olgas Hus. Maila sedan till kund@olgashus.se för att informera om reklamationen.

OUTLÖSTA PAKET


Om kunden av någon anledning inte löser ut sitt paket, får kunden kostnaderna för frakt. Outlösta paket debiteras i efterskott med en avgift på 95 kronor. Liggtiden på Postnord är 14 dagar. Vid utebliven betalning vidarebefordras kraven till inkassoservice.

SÄKERHET


Vi kommer under inga omständigheter att lämna ut några personuppgifter utan medgivande från personen ifråga. Detsamma gäller även för e-postadresser.

RESERVATION


Olgas Hus reserverar sig mot felaktigheter i innehåll och priser på webbsidan.
Olgas Hus reserverar sig även mot eventuella lagerfel då de delar lager med sina fysiska butiker.

BILLMATES KÖPVILLKOR


Köpvillkor – Handla nu – Betala först efter leverans
När du betalar med Billmate faktura överlåts denna till Billmate AB vilket innebär att du handlar tryggt och enkelt. Du slipper uppge dina kortuppgifter och betalar först efter att du mottagit dina varor. Fakturan skickas via e-post till den e-post adress du anger vid köptillfället.

Genom att handla med Billmate Faktura erbjuds du följande:

Få alltid hem beställningen innan du betalar
Minst 14 dagars betalningstid
Du behöver aldrig lämna ut dina känsliga kortuppgifter
Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
Betalningsvillkor
Privatpersoner
Betalningstiden för faktura är minst 14 dagar från att ordern skickats ifrån butiken. Om du gör en retur har du möjlighet att flytta förfallodatumet upp till tio dagar på fakturor som inte har förfallit. Det är du som är kredittagare som ansvarar för att betalningen inkommer inom angiven tidsram enligt de villkor du godkänt vid val av betalningsalternativ “Faktura”. Vid genomförande av köp accepterar du även betalningsansvaret.

Skulle du inte hitta fakturan kan du kontakta Billmates kundtjänst för hjälp.

Billmate AB har rätt att utföra stickprovskontroller för att säkerställa fakturan korrekthet samt äkthet. Detta sker t.ex. genom telefonsamtal, legitimationskontroller samt verifiering via elektronisk identifiering, exempelvis Mobilt Bank ID.

Företag
Betalningstid för faktura är minst 14 dagar från att ordern skickats från butiken. Fakturan skickas via epost eller brev när ordern skickats. Det är du som är kredittagare som ansvarar för att betalningen inkommer inom angiven tidsram enligt de villkor du godkänt vid val av betalningsalternativ “Faktura”. Vid genomförande av köp accepterar du även betalningsansvaret.

Skulle du inte hitta fakturan kan du kontakta Billmates kundtjänst för hjälp.

Billmate AB har rätt att utföra stickprovskontroller för att säkerställa fakturan korrekthet samt äkthet. Detta sker t.ex. genom telefonsamtal, legitimationskontroller samt verifiering via elektronisk identifiering, exempelvis Mobilt Bank ID.

Avgifter och ränta
Billmate debiterar ingen avgift för fakturabetalning, butiken kan komma ta ut en fakturaavgift. Vid försenad betalning tillkommer lagstadgad påminnelse-/förseningsavgift samt dröjsmålsränta om 2% per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Kreditprövning
För att kunna beställa mot faktura måste beställaren vara ett registrerat svenskt företag eller en person över 18 år, vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Kreditprövningen kan i vissa fall innebära att en kreditupplysning tas. I sådana fall kommer ni bli meddelade om detta postledes eller via e-post. Kreditupplysningen sköts via Creditsafe och är inget som belastar när man ansöker om kredit hos kreditinstitut.

Personuppgiftshantering
Vid genomförande av köp med Billmate Faktura som betalningsalternativ kommer Billmate att hantera dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

Ångerrätt / Återköp / Reklamation
Enligt distans- och hemförsäljningslagen har du alltid 14 dagar på dig att ångra ett köp eller reklamera en vara. Självklart tar vi på Billmate hänsyn till detta. Det är viktigt att du kontaktar butiken du köpt varan av med din reklamation och flyttar fram förfallodatumet på din faktura genom att kontakta Billmates kundtjänst. Du kan flytta förfallodatumet upp till tio dagar på fakturor som inte har förfallit.
Kom ihåg att det fortfarande kan finnas porto-, retur- och fakturaavgifter kvar som du skall betala även om du ångrar ditt köp enligt butikens köpvillkor.

Överlåtelse
Billmate äger rätt att överlåta, belåna eller pantsätta fordran mot kund till annan. Kund (du) äger inte, utan Billmates skriftliga medgivande, rätt att överföra sina skyldigheter eller rättigheter enligt avtalet på annan part.

Köpvillkor – Billmate Delbetalning

Allmänt
Via Billmate AB kan vi erbjuda dig möjligheten att delbetala ditt köp med Billmate delbetalning. Du väljer själv om du vill lägga delbetalning på 3, 6 eller 12 månader. Givetvis går det även att betala hela summan eller en större del av den inom avtalsperioden utan extra kostnader. För att kunna välja delbetalning måste du vara över 18 år, vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som görs i samband med köpet. Avierna skickas via post.

Varför Billmate Delbetalning?
Du får alltid varan levererad till dig innan du betalar
Få längre kredittid med Billmate delbetalning
Alltid samma räntesats oavsett storlek på köp och antalet månader du väljer
Första betalningen sker först nästkommande månad
Tillgång till dina fakturor via Billmate online
Alltid minst 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
Kostnader för delbetalningsplan **
Uppläggningskostnad
3 mån: 99 SEK
6 mån: 199 SEK
12 mån: 299 SEK
Aviseringskostnad: 35 SEK per avisering
Ränta: 1,25 % per månad
Exempel för 3 månaders delbetalning
Antal delbetalningar: 3
Administrativ avgift: 35 SEK
Kreditbelopp: 10 000 SEK
Effektiv ränta: 27.28%
Uppläggningsavgift: 99 SEK
Kreditkostnad inkl. avgifter: 458 SEK
Total kostnad inkl. avgifter: 10 458 SEK
Månadskostnad: 3 486 SEK
Vid försenad betalning tillkommer lagstadgad påminnelse-/ förseningsavgift samt dröjsmålsränta om 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. För att kunna beställa mot faktura måste beställaren vara ett registrerat svenskt företag eller en person över 18 år, vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Kreditprövningen kan i vissa fall innebära att en kreditupplysning tas. I sådana fall kommer ni bli meddelade om detta via e-post. Kreditupplysningen sköts via CreditSafe och är inget som belastar när man ansöker om kredit hos kreditinstitut.

Billmate AB har rätt att utföra stickprovskontroller för att säkerställa så fakturan är korrekt.
Personuppgiftshantering

Vid genomförande av köp med Billmate Faktura som betalningsalternativ kommer Billmate att hantera dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

Köpvillkor – Kortköp

När du betalar via kort administreras detta av Billmate AB under varumärket billmate. Dettainnebär att du handlar tryggt och enkelt.

Vi accepterar betalningar med Visa och MasterCard. Betalväxeln är certifierad för PCI DSS Level 1 och lösningen är även licensierad för 3D-Secure (MasterCard SecureCod och Verified by Visa). När du ska betala blir du förflyttad till en krypterad sida där betalningen sker. Ingen behandling av kortnummer sker hos butiken.

Billmate AB
Organisationsnummer: 556918-4129
Telefonnummer: 040 – 30 35 00
Email: info@billmate.se
Webb: www.billmate.se

COOKIES


Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats meddelas om cookies används. När du besöker denna webbplats sparas cookies på din dator. Dessa cookies är s.k. sessionscookies och används för att hålla reda på din inloggning (om du är inloggad) och din kundkorg när du handlar. Sessionscookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Om du inte accepterar användning av cookies kan du ställa in din webbläsare så att den automatiskt nekar cookies eller så att den informerar dig om en webbsida använder cookies. Om du stänger av cookies kommer du inte att kunna handla, eftersom kundkorgen och inloggningen kräver cookies för att fungera. Du kan däremot titta runt i butiken utan att ha cookies aktiverat.

SEKRETESSPOLICY

Informationen du lämnar om dig själv används endast internt. Inga uppgifter om dig kommer föras vidare till tredje part. Du har rätt att efter begäran få ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig.

Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att uppgifterna skall rättas eller raderas.